A megfelelő szájápolás

Sajnos hazánkban népbetegség a fogszuvasodás, a fogínygyulladás, és vezetünk a szájüregi daganatok miatti halálozásban is. Mindezek hátterében elsősorban az átlagosan alacsony színvonalú szájápolás áll. 
A szájhigiéniai tanácsadás során a fogmosás mellett, nagy hangsúlyt fektetünk a fogköztisztítást, nyelvtisztítást, ínyápolást is magában foglaló, magasabb szájápolási kultúra megismertetésére.

A preventív fogászat célja a szájüreg és a fogazat betegségeinek megelőzése, valamint kifejlődésük meggátolása. 
A fogak ellensége a lepedék, ami nemcsak a szuvasodások kialakulásáért, hanem a fogágybetegség létrejöttéért is felelős. Így nem túlzás kijelenteni, hogy a kezdeti fogínygyulladás valamint kezdeti fogszuvasodás legjobb terapeutája a rendszeres és megfelelő technikával történő fogmosás.

Minden étkezés után, ha ez nem lehetséges minimum reggel és este. A gyerekek, serdülők, kamaszok, a nők (terhesség, fogamzásgátló tabletták szedése, menopauza esetén), a 40 év feletti dohányzó férfiak és a cukorbetegek különösen veszélyeztetettek a fogszuvasodás szempontjából.

Pácienseink mondták

 • Mándra Karolának szeretném megköszöni türelmét és fájdalom mentes fogkő leszedését és ezt a családias légkört szívből ajánlom mindenkinek

  Singer Pálné

 • Két gyökérkezelés és néhány esztétikus fogtömés után valóban jó „szájízzel” léptem ki a rendelőből! A beavatkozások jó hangulatban és maximális odafigyeléssel zajlottak. Köszönöm a HomeDent dolgozóinak az „otthon” kényelmét és a családias hangulatot.

  Toldi Mária

 • A HomeDent valóban üde színfoltja a fogászati ellátásnak. A hozzáértés az empátia illetve az otthon melege, tökéletes harmóniát teremtve feledteti az ideérkezővel a félelmeit, melyek kialakultak benne régi tapasztalatok alapján.

  Kovács Istvánné

 • Kiskorom óta félek a fogorvostól, de most már meggyőződtem arról, hogy nincs mitől tartanom. A kezelések jó hangulatban teltek, nagyon aranyosak mindannyian. Örülök, hogy a szüleim ide küldtek.

  Nemes Nagy Laura

 • Doktor Úr nagyon kedves és humoros, így a kezelés nem hogy stressz mentes, hanem kimondottan jó hangulatú volt. Azt meg közben el is felejtettem, hogy fogászati székben ülök .

  Enikő

 • Köszönet az abszolút szakértő és emberi hozzáállásért.

  Hegedűs Éva

 • Napokig stresszben voltam a műtét miatt, de így utólag most már tudom, hogy felesleges volt. Semmit nem éreztem, és az ellátás hangulata kitűnő volt. Ilyen fogászati ellátást még sehol nem tapasztaltam. Megtanultam, hogy fájdalommentesen és félelem nélkül is lehet járni fogorvoshoz. Köszönet a csapatnak és külön köszönet Dr. Tóth Attilának

  M. Judit

 • Köszönet Dr. Tóth Attilának és munkatársainak a fantasztikus, családias szolgáltatásért. Remek szakemberek.

  Zsófi