Barázdazárás

Megelőzés a gyermekfogászatban

A barázdazárás leginkább a gyermekfogászatban gyakori eljárás. Gyermekek esetén főleg őrlő fogak felszínén található barázdák megfelelő tisztítása bizonyos esetekben nem megvalósítható, ezért a fogszuvasodás megelőzése érdekében a beavatkozás a maradandó fogak áttörési időszakát követően ajánlott.

 

Gyors és fájdalom mentes

A kezelés főleg az első és második, szuvasodásra hajlamos maradó rágófogak mély barázdáinak és gödröcskéinek tömőanyaggal való lezárását jelenti. Ez az eljárás a szuvasodás megelőzésének, illetve korai gondozásnak tekinthető.  
A barázdazárás nem igényel érzéstelenítést, ugyanis nincs szükség fúrásra, így teljesen fájdalommentes. 
A barázdazáró anyag fluoridtartalmú, ezáltal erősíti a zománcot. A beavatkozás után a rágófelszín védelme akár 2-3 évig is biztosított. Ez az idő elegendő arra, hogy gyermekeink elsajátítsák a megfelelő szájápolási technikákat.

 

Videó

Pácienseink mondták

 • Mándra Karolának szeretném megköszöni türelmét és fájdalom mentes fogkő leszedését és ezt a családias légkört szívből ajánlom mindenkinek

  Singer Pálné

 • Két gyökérkezelés és néhány esztétikus fogtömés után valóban jó „szájízzel” léptem ki a rendelőből! A beavatkozások jó hangulatban és maximális odafigyeléssel zajlottak. Köszönöm a HomeDent dolgozóinak az „otthon” kényelmét és a családias hangulatot.

  Toldi Mária

 • A HomeDent valóban üde színfoltja a fogászati ellátásnak. A hozzáértés az empátia illetve az otthon melege, tökéletes harmóniát teremtve feledteti az ideérkezővel a félelmeit, melyek kialakultak benne régi tapasztalatok alapján.

  Kovács Istvánné

 • Kiskorom óta félek a fogorvostól, de most már meggyőződtem arról, hogy nincs mitől tartanom. A kezelések jó hangulatban teltek, nagyon aranyosak mindannyian. Örülök, hogy a szüleim ide küldtek.

  Nemes Nagy Laura

 • Doktor Úr nagyon kedves és humoros, így a kezelés nem hogy stressz mentes, hanem kimondottan jó hangulatú volt. Azt meg közben el is felejtettem, hogy fogászati székben ülök .

  Enikő

 • Köszönet az abszolút szakértő és emberi hozzáállásért.

  Hegedűs Éva

 • Napokig stresszben voltam a műtét miatt, de így utólag most már tudom, hogy felesleges volt. Semmit nem éreztem, és az ellátás hangulata kitűnő volt. Ilyen fogászati ellátást még sehol nem tapasztaltam. Megtanultam, hogy fájdalommentesen és félelem nélkül is lehet járni fogorvoshoz. Köszönet a csapatnak és külön köszönet Dr. Tóth Attilának

  M. Judit

 • Köszönet Dr. Tóth Attilának és munkatársainak a fantasztikus, családias szolgáltatásért. Remek szakemberek.

  Zsófi