Fém-porcelán korona/hídtag

A fém-kerámia fogpótlások

Korona vagy híd készítése abban az esetben válhat szükségessé, ha már  töméssel  nem lehet helyreállítani az adott fogat, esetleg  letört fog vagy foghiány lépett fel. Híd készítése ideális megoldás egy, vagy több foghiány esetén, míg a korona a részlegesen megmaradt, nem ép fog helyreállítására szolgál. A fém-kerámia pótlás fémvázra égetett porcelánleplezéssel készül, mely időtálló, esztétikus és nem színeződik el.

 

Hogyan készül?

A fog előkészítését követően lenyomatvétel történik, majd egy ideiglenes koronát/hidat kap a páciens, míg  el nem készül a végleges rögzített pótlás. A lenyomat alapján elkészül a pótlás a fogtechnikai laboratóriumban, majd egy úgynevezett vázpróbát tartunk, mely során kerámia réteg nélkül bepróbáljuk a fém vázat ellenőrizve ezzel az elkészült fogművet. Miután megtörtént az ellenőrzés a fogtechnikai laboratóriumban megtörténik a kerámia réteg felvitele. Az elkészült koronát/hidat speciális ragasztóval rögzítjük az előkészített csonkokra.
 

 

Videó

Pácienseink mondták

 • Mándra Karolának szeretném megköszöni türelmét és fájdalom mentes fogkő leszedését és ezt a családias légkört szívből ajánlom mindenkinek

  Singer Pálné

 • Két gyökérkezelés és néhány esztétikus fogtömés után valóban jó „szájízzel” léptem ki a rendelőből! A beavatkozások jó hangulatban és maximális odafigyeléssel zajlottak. Köszönöm a HomeDent dolgozóinak az „otthon” kényelmét és a családias hangulatot.

  Toldi Mária

 • A HomeDent valóban üde színfoltja a fogászati ellátásnak. A hozzáértés az empátia illetve az otthon melege, tökéletes harmóniát teremtve feledteti az ideérkezővel a félelmeit, melyek kialakultak benne régi tapasztalatok alapján.

  Kovács Istvánné

 • Kiskorom óta félek a fogorvostól, de most már meggyőződtem arról, hogy nincs mitől tartanom. A kezelések jó hangulatban teltek, nagyon aranyosak mindannyian. Örülök, hogy a szüleim ide küldtek.

  Nemes Nagy Laura

 • Doktor Úr nagyon kedves és humoros, így a kezelés nem hogy stressz mentes, hanem kimondottan jó hangulatú volt. Azt meg közben el is felejtettem, hogy fogászati székben ülök .

  Enikő

 • Köszönet az abszolút szakértő és emberi hozzáállásért.

  Hegedűs Éva

 • Napokig stresszben voltam a műtét miatt, de így utólag most már tudom, hogy felesleges volt. Semmit nem éreztem, és az ellátás hangulata kitűnő volt. Ilyen fogászati ellátást még sehol nem tapasztaltam. Megtanultam, hogy fájdalommentesen és félelem nélkül is lehet járni fogorvoshoz. Köszönet a csapatnak és külön köszönet Dr. Tóth Attilának

  M. Judit

 • Köszönet Dr. Tóth Attilának és munkatársainak a fantasztikus, családias szolgáltatásért. Remek szakemberek.

  Zsófi