Gyermekfog tömés

A tejfogakat is meg kell óvni 

Töméssel a tejfog élettartama nő meg, nem szívódik fel a gyökere idejekorán és mindaddig betölti funkcióját, míg a végleges (maradandó) fogak ki nem bújnak. A 10-12 éves korú gyermekeknél a tejfogat is érdemes betömni fotopolimerizációs anyaggal, amely nem más, mint a fényre keményedő, fogszínű tömőanyag, melyet a felnőttek többségénél is használunk. 

 

Gyors és kíméletes

A fényre kötő tömőanyagok egyik nagy előnye a gyorsaság. Amint megvilágítjuk, azonnal megkeményszik, így nem kell kivárni a több órás szilárdulási időt.
A nem kezelt tejfogak negatív hatással lehetnek a maradandó fogakra. A tejfogakat  is érdemes kezelni, nem szabad abban a tévhitben élni, hogy "a gyerek úgy is lecseréli tejfogait". Ha a tejfog szuvas és nem kezelik, elhal, begyullad körülötte a csontszövet, és a végleges fog csírája is sérülhet, ami  visszafordíthatatlan következményekkel járhat.  

 

Pácienseink mondták

 • Mándra Karolának szeretném megköszöni türelmét és fájdalom mentes fogkő leszedését és ezt a családias légkört szívből ajánlom mindenkinek

  Singer Pálné

 • Két gyökérkezelés és néhány esztétikus fogtömés után valóban jó „szájízzel” léptem ki a rendelőből! A beavatkozások jó hangulatban és maximális odafigyeléssel zajlottak. Köszönöm a HomeDent dolgozóinak az „otthon” kényelmét és a családias hangulatot.

  Toldi Mária

 • A HomeDent valóban üde színfoltja a fogászati ellátásnak. A hozzáértés az empátia illetve az otthon melege, tökéletes harmóniát teremtve feledteti az ideérkezővel a félelmeit, melyek kialakultak benne régi tapasztalatok alapján.

  Kovács Istvánné

 • Kiskorom óta félek a fogorvostól, de most már meggyőződtem arról, hogy nincs mitől tartanom. A kezelések jó hangulatban teltek, nagyon aranyosak mindannyian. Örülök, hogy a szüleim ide küldtek.

  Nemes Nagy Laura

 • Doktor Úr nagyon kedves és humoros, így a kezelés nem hogy stressz mentes, hanem kimondottan jó hangulatú volt. Azt meg közben el is felejtettem, hogy fogászati székben ülök .

  Enikő

 • Köszönet az abszolút szakértő és emberi hozzáállásért.

  Hegedűs Éva

 • Napokig stresszben voltam a műtét miatt, de így utólag most már tudom, hogy felesleges volt. Semmit nem éreztem, és az ellátás hangulata kitűnő volt. Ilyen fogászati ellátást még sehol nem tapasztaltam. Megtanultam, hogy fájdalommentesen és félelem nélkül is lehet járni fogorvoshoz. Köszönet a csapatnak és külön köszönet Dr. Tóth Attilának

  M. Judit

 • Köszönet Dr. Tóth Attilának és munkatársainak a fantasztikus, családias szolgáltatásért. Remek szakemberek.

  Zsófi