Gyökértömés eltávolítása

A nem megfelelő gyökértömés

Előfordulnak olyan esetek, hogy a régi, nem  megfelelő gyökértömést el kell távolítani. A gyökértömés nem megfelelő abban az esetben, ha  nem tölti ki teljesen a gyökércsatornát, nem ér a gyökér végéig, vagy ha gyulladás, elváltozás van a gyökércsúcs végén. A régi gyökértömések eltávolítása nem túl könnyű feladat és nem is minden esetben lehet kivitelezni, de mindenképpen meg kell próbálni.

 

A kezelés menete

Fogorvosi rendelőnkben nagy hangsújt fektetünk arra, hogy lépést tartsunk a fogászat technológii fejlődésével, így a kezelés gépi gyökércsatorna tágítóval és digitális apex lokátorral zajlik. Az új gyökértömés elkészíthető akár azonnal, de ha gyulladás miatt távolítottuk el a régi gyökértömést, akkor azt természetesen kezelni kell, így csak a probléma megszüntetése után fejezhető be a gyökérkezelés. 

 

Videó

Pácienseink mondták

 • Mándra Karolának szeretném megköszöni türelmét és fájdalom mentes fogkő leszedését és ezt a családias légkört szívből ajánlom mindenkinek

  Singer Pálné

 • Két gyökérkezelés és néhány esztétikus fogtömés után valóban jó „szájízzel” léptem ki a rendelőből! A beavatkozások jó hangulatban és maximális odafigyeléssel zajlottak. Köszönöm a HomeDent dolgozóinak az „otthon” kényelmét és a családias hangulatot.

  Toldi Mária

 • A HomeDent valóban üde színfoltja a fogászati ellátásnak. A hozzáértés az empátia illetve az otthon melege, tökéletes harmóniát teremtve feledteti az ideérkezővel a félelmeit, melyek kialakultak benne régi tapasztalatok alapján.

  Kovács Istvánné

 • Kiskorom óta félek a fogorvostól, de most már meggyőződtem arról, hogy nincs mitől tartanom. A kezelések jó hangulatban teltek, nagyon aranyosak mindannyian. Örülök, hogy a szüleim ide küldtek.

  Nemes Nagy Laura

 • Doktor Úr nagyon kedves és humoros, így a kezelés nem hogy stressz mentes, hanem kimondottan jó hangulatú volt. Azt meg közben el is felejtettem, hogy fogászati székben ülök .

  Enikő

 • Köszönet az abszolút szakértő és emberi hozzáállásért.

  Hegedűs Éva

 • Napokig stresszben voltam a műtét miatt, de így utólag most már tudom, hogy felesleges volt. Semmit nem éreztem, és az ellátás hangulata kitűnő volt. Ilyen fogászati ellátást még sehol nem tapasztaltam. Megtanultam, hogy fájdalommentesen és félelem nélkül is lehet járni fogorvoshoz. Köszönet a csapatnak és külön köszönet Dr. Tóth Attilának

  M. Judit

 • Köszönet Dr. Tóth Attilának és munkatársainak a fantasztikus, családias szolgáltatásért. Remek szakemberek.

  Zsófi